diumenge



30 anys de democracia.


¿ Habremos aprendido del pasado?.


Un pueblo que olvida su pasado no tiene futuro.


Avui, diumenge 26 d’abril, s’ha celebrat a la sala de plens de l’Ajuntament de Corbera de Llobregat el 30 Aniversari dels Ajuntaments democràtics.


Des del Grup Independent d’Urbanitzacions, hem procedit a la lectura del següent manifest, per mostrar el nostre agraïment a tots els Alcaldes/Alcaldesses, Regidors/Regidores que han fet possible aquests 30 anys de democràcia a Corbera de Llobregat.


30 anys de democràcia


L’any 1979 per primera vegada a la nostra història, tots els ciutadans majors d'edat, homes i dones, van poder votar els seus representants municipals.


Avui, 30 anys després, des del Grup Independent d’Urbanitzacions volem reconèixer a tots els homes i dones que han fet possible amb el seu treball i dedicació la recuperació de la llibertat.


Va ser a l'Atenes de Pericles (495 a. C.- 429 a. C.), a on es va establir l'Assemblea com a òrgan consultiu que permetia la presa de decisions relacionades amb el Govern, a l'assemblea podien participar tots els homes lliures majors d'edat que no fossin estrangers, per tant comprovem què les dones hi quedaven excloses, i constatem que en els seus inicis la democràcia tampoc era perfecta.


Existia la “isegoría” o dret de tots a parlar per igual, això permetia que qualsevol ciutadà, gràcies als seus raonaments, pogués convèncer als altres que la seva proposta en relació amb el desenvolupament de les accions de govern era la millor, i així, posteriorment, veure realitzada la seva aplicació.


Cada any s'escollia un cap de govern i, si aquest no complia degudament amb les seves funcions, podia ser enviat a l'exili i fins i tot ser executat.


Deia Plató, que la democràcia era un dels pitjors règims polítics que existien, perquè era el que més s'allunyava del règim ideal: aquell en el qual solament governa un, el filòsof, el més savi.


La paraula democràcia significa “poder popular”, i de la democràcia Abraham Lincoln va dir que “és el poder del poble, per al poble i pel poble”. Per tant l'ideal democràtic, seria aquell en el qual, dins d’una societat cada individu pogués prendre part a totes les decisions del sistema polític.


Avui dia, la democràcia és considerada com el sistema polític que millor garanteix el respecte als Drets Humans i, amb això, la dignitat de les persones.


Josep M. Esquirol va dir: “La democràcia és una institució fràgil, per això fa falta respectar-la” i nosaltres afegiríem: que és obligació de tots nosaltres fomentar-la.


Per acabar, des del Grup Independent d’Urbanitzacions ens agradaria agrair de nou el treball de tots els Alcaldes/alcaldesses i Regidors/regidores de Corbera de Llobregat què durant els últims trenta anys han cuidat de la democràcia i volem encoratjar als que vindran en el futur per continuar cuidant i fomentant la nostra democràcia.