dissabte

UNA ORDENANÇA CÍVICA O INCÍVICA

En el darrer ple de l’Ajuntament, celebrat el passat 29 de setembre l'Equip de Govern va aprovar l'ordenança de convivència i civisme del nostre municipi.

En el mes de juny passat, des de GIU vam sol·licitar a l’Ajuntament la retirada de l’Ordenança per procedir en paral·lel a la creació d’una Comissió Permanent de Control i Seguiment de l’Ordenança, per tal que mitjançant la participació ciutadana fóssim capaços de fer un articulat que identifiqués la realitat del nostre poble i de les urbanitzacions, per tal que aquesta ordenança realment fos un instrument efectiu per a millorar les relacions i la convivència ciutadana.

Posteriorment, des de GIU vam presentar al·legacions i es van mantenir converses per tal que aquesta fos modificada. Dies abans de la celebració del darrer ple, vam posar sobre la taula 71 punts sobre 30 articles, sobretot aquells que afectaven directament a la convivència. De totes les nostres propostes, algunes van ser total o parcialment acceptades, temes com la millora en els horaris de descans dels veïns, sorolls, retolació dels carrers de les urbanitzacions, aparcament, etc,...

Malgrat això, aspectes tan importants per a nosaltres com: l’excés i la complexitat de les sancions, la manca de llibertat d'expressió, les obligacions de l'Administració envers els ciutadans, etc..., no van ser atesos.

En el ple del dia 29 de setembre, vam optar per abstenir-nos a l'hora de la votació de l’ordenança, ja que en primer lloc l’Equip de Govern (ERC, CiU, Urbacor, ICV-EUiA) ha obviat un aspecte fonamental en la redacció i posterior aprovació del text de l’Ordenança: la participació ciutadana i en segon lloc no ha tingut en compte moltes de les nostres reivindicacions, i considerem que són imprescindibles per aconseguir que l’ordenança sigui un instrument eficaç per a regular la convivència dels ciutadans del municipi.

El redactat de molts dels articles ens sembla un atemptat a la lògica i no s’ajusta a la realitat quotidiana de Corbera de Llobregat, demostrant un cop més que l’Equip de Govern (ERC, CiU, Urbacor, ICV-EUiA) no coneix el municipi que governa.

Des de GIU, continuarem treballant per aconseguir la modificació d’una ordenança que pel seu redactat més que cívica és incívica.