dimecres

El Govern impulsa els treballs de millora de la BV-2421 entre Cervelló i Corbera de Llobregat

El Govern ha impulsat, aquest dimecres, les obres de millora de la BV-2421 entre Cervelló i Corbera de Llobregat, amb l'aprovació de l'ocupació dels béns i drets afectats per aquesta actuació. Les obres permetran renovar el ferm en un tram de cinc quilòmetres i facilitaran l'accés al polígon de Can Mascaró, a la Palma de Cervelló. Els treballs, que suposen una inversió d'1,3 milions, s'iniciaran el primer trimestre del 2010 i s'allargaran durant quatre mesos. La BV-2421 forma part dels traspassos que van acordar el Govern i la Diputació de Barcelona l’any passat.

Reforçament del ferm a la BV-2421 entre Cervelló i Corbera 1,3 MEUR

Una altra de les obres previstes a la xarxa viària de l’Àmbit Metropolità és la millora de la carretera BV-2421, via forma que part del conjunt de traspassos que van formalitzar la Generalitat i la Diputació de Barcelona l’any passat.

El DPTOP ha impulsat una actuació que inclourà com a principal millora el reforçament del ferm de la carretera, que registra un trànsit força intens, en un tram de cinc quilòmetres. Paral·lelament, s’ha previst la millora de la intersecció d’accés al polígon industrial de Can Mascaró, amb l’objetiu d’afavorir la seguretat viària.

El tram on es millorarà el ferm s’inicia a continuació de la trama urbana de Corbera de Llobregat, travessa el nucli urbà de la Palma de Cervelló i finalitza al terme de Cervelló, a la rotonda de l’enllaç amb la B-24. Els treballs consistiran en la renovació del paviment, la millora del drenatge, la senyalització i l’abalisament. Així mateix, es preveu la col·locació d’elements de protecció per als motoristes.

La millora de l’accés al polígon de Can Mascaró comportarà la formació d’un tercer carril central per a facilitar els girs a l’esquerra amb unes millors condicions de seguretat. El tram on s’actuarà tindrà uns 300 metres de longitud i el nou carril tindrà 3,5 metres d’amplada.

Les obres es liciten per un import d’1,3 MEUR. Es preveu que s’adjudiquin durant la tardor i comencin durant el segon trimestre de 2010. El termini d’execució dels treballs serà de 4 mesos.