dimarts

No és això, companys; no és això

Parafrasejant una coneguda cançó catalana vull fer palès el meu rebuig a les notícies que són capdavanteres en els darrers temps.

Perquè no és això el que els polítics són. No acceptem que per uns pocs, encara que prou destacats, tots siguin tractats de corruptes.

Perquè no és això el que els empresaris són. No acceptem que, per uns pocs, es pugui extrapolar que tots els empresaris busquen fer trampes. I hem de reconèixer que els països del Mediterrani tenim una lamentable tradició de ser els menys “nets” dins del món més industrialitzat (no m’atreveixo a dir “avançat”, perquè no sempre hi va acompanyat).

Perquè no és això el que ha d’ocupar els temps dels polítics, mitjans de comunicació i ciutadans a les seves converses, en tot cas és treball per als jutges i també per a comissions legislatives i executives que reforcin els mecanismes de control del finançament de les institucions d’interès públic.

Perquè no és això el que volem, recordem i demanem un cop més des de la ciutadania la responsabilitat i compromís ètic en la gestió de qualsevol tipus d’organització.

Perquè no és això el que volem. Que no es quedin enrere les bones intencions respecte els canvis en les regulacions dels mercats financers declarades per la majoria de Governs i Institucions, igual que un auditor en tornar cada any revisa els punts febles detectats en el període anterior i denuncia la manca de reformes per resoldre-ho, i la falta de compliment dels acords assolits, la ciutadania ha d’estar alerta com auditor per recordar cada dia que la història ens demostra que el que ha passat pot tornar a passar si no es fan les reformes per evitar-ho o, com a mínim, per reduir al màxim les possibilitats de repetir-ho.

En això darrer sí que em trobareu com un petit gra de sorra, en ser un ciutadà que demana als seus representants que compleixin amb els compromisos, i no defalleix a recordar-ho cada dia, formant part d’una gran roca formada per molts ciutadans i que no podran apartar del camí per defugir de fer-ho.

“Recordem i demanem un cop més des de la ciutadania la responsabilitat i compromís ètic en la gestió de qualsevol tipus d’organització”

Mariano López,