divendres

MANIFEST GIU 11 SETEMBRE 2010


Avui 11 de setembre s'ha celebrat a la Plaça dels Països Catalans, l'ofrena floral amb motiu de la Diada Nacional de Catalunya.
Un any més, el Grup Independent ha participat en aquest acte i hem pogut gaudir de la companyia i de la interpretació del "Cant de la senyera" i "Els segadors" amb les veus de la Coral Diadema.

MANIFEST GIU 11 SETEMBRE 2010

Els qui ja tenim una edat mai hauríem pensat que després de 40 anys de repressió, Catalunya s’obriria pas amb forces renovades, amb afany de superació i amb una empenta capaç de situar-nos al capdavant de l’economia d’un estat.

Malgrat els intents d’aixafar la nostra llengua, la nostra cultura i el nostre tarannà, aquí seguim… lluitant per una Catalunya lliure.

Hem lluitat en tota mena de fronts. Tirant del carro de tots quan calia, ofegant els extremismes en pro de la convivència amb la por que la societat catalana s’acomodés en una societat del benestar que, de fet, només afavoria els de sempre.

No calia patir. Els catalans hem demostrat que la suposada societat del benestar no ens ha fet oblidar qui som, d’on venim i on volem anar.

Han ignorat els tímids gestos polítics. Han ignorat les justes reivindicacions. Han ignorat les legítimes demandes fetes un cop i un altre.

I ara, ja no poden seguir ignorant la veu del poble. Un poble que és sobirà i que s’ha manifestat per dir ben alt i ben clar que som una nació.

Enguany la data de l’11 de setembre pren especial rellevància. Ens fa recordar que seguim lluitant i que aquesta vegada no perdrem.

Podem continuar pensant que la data d’avui commemora una derrota o podem començar a considerar l’11 de setembre de 1714 com l’inici de la lluita per la recuperació de la nostra llengua, de la nostra cultura, de la nostra capacitat d’autogovern. En definitiva, de la nostra identitat. Cada any, la commemoració de l’11 de setembre ens recorda que la lluita continua.

VISCA CATALUNYA!

Des del Grup Independent, aquest any hem volgut realitzar una ofrena floral completament diferent, l’hem feta a mà. Tot el procés, realitzat íntegrament per nosaltres, simbolitza la feina que fem i que farem des del nostre grup, una tasca humana i propera a la ciutadania.