diumenge

MANIFEST GIU D’ADHESIÓ A LA VAGA GENERAL DEL 29 S

EN CONTRA DE LES RETALLADES SOCIALS I LA REFORMA LABORAL

La resposta del Govern espanyol a la crisi econòmica i la reforma laboral, és el símptoma d’una altra crisi més àmplia, la de un model socioeconòmic lliberal que va posar per davant el individualisme i l’afany de lucre que ens han portat a nivells de consum irresponsable, a la desigualtat, a la renúncia a la solidaritat i al no rendiment de comptes per part dels que l’han generat.

Reconeixem i acceptem que cal prendre accions i no fer-ho es renunciar a la responsabilitat que tot governant té.

Malgrat això les reformes que ens volen imposar suposen un retrocés de l’Estat del benestar i una reducció i una privatització dels serveis públics. A més, aquestes mesures incrementaran el risc d’exclusió social de sectors de la nostra societat, i, des del Grup Independent d’Urbanitzacions, com a entitat compromesa amb aquesta societat, volem que no s’oblidin els drets de les persones més vulnerables d’arreu.

Els governs tenen l’obligació de defensar-nos de l’escomesa dels especuladors, i nosaltres no podem acceptar, com a fet inevitable, el deteriorament de les condicions de treball, de formació i de vida, que suposa també l’augment de les desigualtats socials i de gènere, ja que això significaria renunciar a la ciutadania, a la política i a allò que dóna veritable sentit a la democràcia.

Les solucions proposades pel Govern per sortir de l’actual crisi econòmica, es basen principalment en retallades i restriccions dels drets de la ciutadania:

- la congelació de les pensions
- els retalls retributius en l’àmbit de la funció pública
- el retard de l’edat de jubilació fins als 67 anys
- el canvi de model a l’hora d’establir els drets de jubilació, que de fet provoca una greu injustícia en els ciutadans que resultin aturats al final de la seva vida laboral.
- la supressió de les ajudes pel naixement de fills/es
- les retallades a les prestacions de la Llei de Dependència
- etc.

En aquest moment, la ciutadania catalana, l’espanyola i l’europea han de fer-se protagonistes i deixar clar el seu rebuig als orígens i a la gestió posterior de la crisi. Hem de recordar que l’Europa dels pobles hauria de construir-se des de la dimensió social i no només des de l’econòmica, i que cal promoure els valors de la igualtat d’oportunitats per a totes i tots i la solidaritat. Els governants democràticament elegits haurien de donar comptes a aquests pobles i no pas al Fons Monetari Internacional.

Per això, la vaga del 29 de setembre és un dret individual i col•lectiu d’expressió democràtica a l’abast de la ciutadania. I és també per això que nosaltres com a Grup, expressem el nostre suport i adhesió a la convocatòria del 29-S, respectant, el tarannà independent que ens fa respectar les llibertats individuals.

MANIFESTACIONS CONVOCADES PEL PROPER 29 SETEMBRE

BARCELONA: 18.00h, Pg. de Gràcia amb Av. Diagonal
TARRAGONA: 18.00h, Plaça de la Font
GIRONA: 18.00h, Plana de la Copa (Pg. de la Devesa)
LLEIDA: 18.00h, Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera
(c/Jaume II, 67-Campus de Cappont-)
TÀRREGA: 12.00h, Plaça del Carme (el Pati)
TORTOSA: 12.00h, Plaça del Mercat

Grup Independent d’Urbanitzacions
Corbera de Llobregat